2 Mart 2009 Pazartesi




Kakuleli Türk Kahvesi
Malzemeler:

1/2 kakulenin tohumu
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Orta şekerli- 1/2 tatlı kaşığı şeker
3/4 fincan su

Hazırlanışı:

30 saniye boyunca bir cezvede kakule tohumunu kavurup, patlatın. Bir havanda toz haline getirin. Kalan malzemeleri sırası ile -kakuleyi de ekleyerek- cezveye dökün. Bol köpüklü kahve yapmak için, malzemeleri bir kereye mahsus karıştırın. Ateşe sürün. Köpürmeye yakın kaşığı dik tutarak kahveyi bir kere daha karıştırın ve cezveyi ocaktan alıp, köpüklü kısmı kahvenin bir miktarını fincana aktarın. Cezveyi yine ateşe sürün. Aynı işlemi birkaç kere daha tekrarlar iseniz, kahveniz bol köpüklü olacaktır.

Kahvenizin yanında, damak zevkine göre, buzlu su, nane likörü, mahlep likörü, lokum ya da naneli çikolata tercih edebilirsiniz.

Tarçınlı Türk Kahvesi
Malzemeler: (1 kişi için)
1 Kahve fincanı soğuk su
2 tepeleme çay kaşığı Türk kahvesi
Bir tutam tarçın
İsteğe göre şeker (az şekerli için 1 çay kaşığı, orta şekerli için 2 çay kaşığı şeker)
Hazırlanışı:
Bir kahve fincanı dolusu soğuk suyu cezveye koyun. İçine Türk kahvesi, şeker ve bir tutam tarçını ilave edip iyice karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynayınca fincanın içine, üçte birini dökün. Tekrar ateşe koyup bir taşım daha kaynatın ve kalanını fincana ilave edin. Sıcacık için afiyet olsun.

Viyana Kahvesi
Malzemeler:
1 fincan filtre kahve
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Yarım kahve fincanı çırpılmış krema
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tutam tarçın
Hazırlanışı:
Önceden hazırladığınız filtre kahveyi fincana koyun. Üzerine iki misli kabarana kadar çırpılmış kremayı ilave edin. Rendelenmiş portakal ya da limon kabuğu, bir tutam tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyip sıcak sıcak servis yapın.

Kakaolu Cappucino
Malzemeler:
2 fincan filtre kahve
1 küçük tarçın çubuğu
125 ml/1 bardak çırpılmış krema
Bir tutam tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Önceden hazırladığınız filtre kahveyi fincanlara koyun. Kremayı kakaoyla iyice çırpın. Fıncanların üzerine kakaolu kremayı paylaştırın. Tarçın ile süsleyip sıcak servis yapın.

Sıcak Çikolatalı Latte
Malzemeler:
1 fincan espresso
1 fincan sıcak süt
20 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı rendelenmiş çikolata
1 fincan çırpılmış krema
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulüyle eritin. Sıcak süt ile karıştırıp cam bardağa aktarın. Önceden hazırladığınız bir ölçü sıcak espressoyu ilave edin. Çırpılmış krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Süt Köpüklü Filtre Kahve
Malzemeler:
1 ölçü filtre kahve
2 kahve fincanı süt
2 çay kaşığı antepfıstığı içi
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Önceden hazırladığınız filtre kahveyi bir fincana aktarın. Sütü ısıtıp mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp filtre kahvenin üzerine dökün. Antep fıstığı içi ve kakao ile süsleyip sıcak servis yapın.

Sütlü ve Fındık Aromalı Kahve
Malzemeler:

3 ölçü filtre kahve
1 ölçü az yağlı sıcak süt
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı:
Önceden hazırladığınız filtre kahveyi, sıcak sütü ve çok ince çekilmiş
fındık içini karıştırıp büyük bir cezveye koyun. Isıtıp fincanlarınıza paylaştırın.

Highland Sweet Coffee
Malzemeler:
2 kişilik
yarım çay bardağı konyak
¼ çay bardağı Irish Mist
1 tatlı kaşığı nescafe
1 top karamelli dondurma
1 çorba karamel sos
2 çorba kaşığı krema
5-6 adet buz
Hazırlanışı:
Toz nescafeyi bir bardağa alıp, suda karıştırarak eritin. Krema ve karamel sos hariç diğer bütün malzemeleri blendırın içine koyup karıştırın. Büyük boy cam bir bardağa aktarın. Üzerine krema sıkıp, karamel sosu gezdirin. Artık servis yapılabilir.

Kentucky Cream Coffee
Malzemeler:
1 kişilik
Yarım çay bardağı viski
2 top vanilyalı dondurma
1 su bardağı espresso
2 çorba kaşığı çikolata sos
3 çorba kaşığı krema
3 küp buz
Hazırlanışı:
Dondurma hariç bütün malzemeyi blendıra alın. Karıştırarak sos kıvamına getirin. Bardağınıza 1 top dondurmayı alın. Üzerine hazırlanan sosu dökün. Üzerine 1 top vanilyalı dondurma ilave edip kaşıkla buyur edin.

Valerie'nin Coffee
Malzemeler:
1 kişilik
1 çay bardağı viski,
yarım çay bardağı kahve likörü,
1 top vanilyalı dondurma,
1 tatlı kaşığı neskafe,
1 çorba kaşığı krema,
1 çorba kaşığı çikolata sosu
6-7 adet buz
Hazırlanışı:
Toz neskafeyi su bardağı içinde suda eritin. Çikolata sos ve krema hariç diğer malzemeleri blendırda karıştırın. Karışımı büyük boy bir bardağa alın. Üzerine krema sıkın. En üste çikolata sosu gezdirip servis yapabilirsiniz.

Coffee Cream
Malzemeler:
2 kişilik
1/2 çay bardağı Bailey's
1 kahve fincanı espresso
1 top vanilyalı dondurma,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çikolata sosu,
5-6 adet buz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri blendıra alın. 1-2 dakika karıştırın. Servis yapılacak bardaklara alın. Soğuk olarak için.

Troya Rider
Malzemeler:
1 kişilik
1/2 çay bardağı konyak
1/2 çay bardağı kahve likörü
1 top çikolatalı dondurma
yarım çay kaşığı espresso,
1 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı çikolata sos,
8-9 adet küp buz
Hazırlanışı:
Espressoyu çay bardağında sıcak suda çözün. Çikolata sos ve krema dışındaki tüm malzemeyi blendıra alıp karıştırın. Servis yapılacak bardağa alın. Üzerine krema sıkıp, çikolata sos gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Bademli İçki
Malzemeler:
2 kişilik
1 çay bardağı acıbadem likörü
1 kahve bardağı espresso
1 top tiramisu dondurma
1 çorba kaşığı çikolata sos,
2 çorba kaşığı krema,
5-6 adet buz

Hazırlanışı:
Çikolata sos ve krema hariç diğer malzemeleri blendıra koyup iyice karıştırın. Karışan malzemeyi bardağa alın. Üzerine krema sıkın. Çikolata sos döküp, servis yapabilirsiniz.

İngiliz Usulü Kahve
Malzemeler
1 Kişi için
1/2 fincan şekersiz pişmiş kahve
1 dolu çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı vanilyalı dondurma
1 çorba kaşığı kakao
1/2 bardak soğuk süt

Hazırlanışı
Kahveyi şeker ve kakao ile karıştırın.
Buzdolabında soğumaya bırakın.

Vanilyalı dondurma ve sütü ilave edip bir bardakta pipet ile hemen servis yapın.

Soğuk kış geceleri için
Malzemeler
30 ml iyi kalite İrlanda viskisi
1 tatlı kaşığı konyak
1/2 tatlı kaşığı şeker
Sıcak, sert süzme kahve
1/4 dilim portakal

Hazırlanışı
Viski konyak ve şekeri kokteyl karıştırıcıda şeker eriyene kadar karıştırın. Küçük fincan veya küçük bardaklara boşalttıktan sonra kahveyi ilave edip, karıştırın. Portakallı garnitür olarak kullanın.

Sıcak Yaz günleri için Soğuk Meyvalı içecekler

Sarı enerji
Malzemeler:
3 kişilik
1/2 kavun
2 kabukları soyulmuş, çekirdeği çıkartılmış şeftali
1/2 tatlı kaşığı toz tarçın

Yapılışı:
Kavun ve şeftaliyi blendırdan geçirin. Meyvalar iyice ezildiğinde
bardaklara boşaltın. 2, 3 parça buz atın. Üzerine tarçını serptikten sonra servis yapabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder